CLASSIC COLLECTION

 

Vi tror på långsiktiga relationer med våra kunder.


 

Vårt uppdrag

Målsättningen är att göra Classic Colletion till en av de största aktörerna inom inredningsdesign och handgjorda varor. För att lyckas har vi implementerat ett helhetstänk kring företagets marknadsföringsplan där vi på Next Solution är involverade i alla delar.

FöregåendeNästa

SEO

Vi valde att lägga vårt fokus på de mest konkurrenskraftiga sökorden såsom "mattor" och "kuddar" etc. Classic Colletion hade redan en stark länkprofil så vi fokuserade mer på att skapa rätt förhållanden på hemsidan samt skapa starka länkprofil till specifika sökord. På kort tid lyckades vi öka trafiken till hemsidan avsevärt.

Användare från SEO

+175%

Februari 2020

Februari 2021

Användare från SEO

+94%

MARS 2020

MARS 2021

Vi tror på långsiktiga relationer med våra kunder

Betald annonsering i Sociala Medier

Sedan vårt samarbete med Classic Colletion inleddes har vi skiftat fokus från KPIs (Key Performance Index) såsom räckvidd och frekvens, till att rikta fokus mot sälj det vi såg att det fanns enorm potential att växa.

Februari 2021

ROAS
+1400%

MARS 2021

ROAS
644%

VI TROR PÅ LÅNGSIKTIGA RELATIONER MED VÅRA KUNDER

Google Ads

Tidigare spenderades 90% av budgeten på varumärke. Detta innebar att vi inte nådde Classic Collections fulla potential. Vi ändrade omedelbart budgeten så att endast en liten del av budgeten hanterades till varumärkesdelen.

FEBRUARY 2020

+2018%

ROAS

MARS 2021

992%

ROAS

“Min upplevelse är att Next Solution med sin breda expertis och erfarenhet har vad som krävs för att lyckas inom e-handel. Vi har arbetat tillsammans i många år och jag kan varmt rekommendera Next Solution. De håller verkligen vad de lovar”.

 

– Mikael, VD Konstlagret

Vad händer nu?

Vad gäller SEO rankar Classic Collection på Googles topp 10 lista över organiska resultat på specifika sökord såsom “mattor” och “kuddar”, tillsammans med Classic Collections längre söktermer.

Det långsiktiga målet med den betalda annonseringen i sociala medier är att expandera internationellt. Positivt är att vi redan testat detta i mindre skala och lyckats.

Classic Collection har visat att de är ett etablerat varumärke för heminredning. När vi tog vid fanns det redan en gedigen hemsida samt en imponerande samling av färdigt content till sociala medier. Nu är vårt fokus att hjälpa Classic Collection att växa ytterligare med en ny hemsida och internationell tillväxt som fokus.