Konstlagret

 

Vi tror på långsiktiga relationer med våra kunder.


 

Vårt uppdrag

När vi började arbeta tillsammans med Konstlagret var vårt mål att skapa effektiv SEO på Google. Vi visste att vi skulle uppnå bra resultat genom att jobba konsekvent med sökord såsom “tavlor”, “tavla” och “canvastavlor”. Vi beslutade även att strukturera upp Konstlagrets hemsida som vid tillfället presterade dåligt på grund av låg pagespeed.

Nästa

 

Placering

Innan vårt samarbete rankade Konstlagrets hemsida bortanför topp 10 på Google. Ett annat problem var att de viktigaste sökorden “tavlor”, “tavla” och “canvastavlor” enbart genererade ytterst lite trafik. Nu har Konstlagret etablerat sig som en solid rival inom sin genre med placeringar mellan 1-5 på sökorden.

1-5

Tavla

1-5

Tavlor

5

Canvastavlor

Vi tror på långsiktiga relationer med våra kunder.

Trafik / SEO

2020 vs 2019

+106%

Ökning av användare jämfört med förra året.

+136%

Ökning av nya användare jämfört med förra året.

2020 Dec vs 2019 Dec

+160%

+191%

Ökning av användare jämfört med förra perioden 1-31 December.

Ökning av nya användare jämfört med förra perioden 1-31 December.

VI TROR PÅ LÅNGSIKTIGA RELATIONER MED VÅRA KUNDER

Intäkt / SEO

Vi har valt att fokusera på de mest konkurrenskraftiga sökorden på marknaden som ”mattor”, ”kuddar” med mera. Eftersom classic Collection redan har en stark länkprofil, har vi fokuserat på webbplatsen och inriktning länkar till specifika sökord. På kort tid har vi lyckats öka trafiken avsevärt.

2020 vs 2019

+55%

ÖKADE TRANSAKTIONER JÄMFÖRT MED FÖREGÅENDE ÅR

+63%

ÖKADE TRANSAKTIONER JÄMFÖRT MED FÖREGÅENDE ÅR

ÖKADE INTÄKTER JÄMFÖRT MED FÖREGÅENDE ÅR

2020 Dec vs 2019 Dec

+207%

+138%

ÖKADE INTÄKTER JÄMFÖRT FÖR TIDIGARE PERIOD 1-31 DECEMBER

ÖKADE TRANSAKTIONER JÄMFÖRT MED FÖREGÅENDE PERIOD 1-31 DECEMBER

Webbutveckling / Pagespeed

Innan vi påbörjade arbetet befann sig Konstlagrets hemsida i ett kritiskt skede. Men med vår hjälp har hemsidan nu maximal pagespeed – 100/100. Då bra pagespeed är grundläggande för att lyckas med SEO-arbetet lägger vi stor vikt vid att undanröja eventuella tekniska hinder för att uppnå bästa resultat.

“Min upplevelse är att Next Solution med sin breda expertis och erfarenhet har vad som krävs för att lyckas inom e-handel. Vi har arbetat tillsammans i många år och jag kan varmt rekommendera Next Solution. De håller verkligen vad de lovar”.

 

– Mikael, VD Konstlagret

Vad händer nu?

Efter stora framgångar på den svenska marknaden har vi gått vidare till att ta marknadsandelar genom att använda ett helt nytt sökord, nämligen “posters”. På kort tid har vi lyckats närma oss topp 10 listan på Google och vi kommer inom kort vara redo att fightas för topplaceringarna.

Då Konstlagret även är aktiva utomlands kändes det som ett naturligt steg att ge sig in i leken på den internationella marknaden. Vi är ett erfaret team på Next Solution och vi ser inte hinder, vi ser enbart möjligheter. Vi är oerhört peppade på att få dela Konstlagrets digitala framtidsresa.